Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri - Genel Bakış

Karbondioksit gaz yağıı yangınların nihan şekilde yeni baştan tutuşmasını önleyici özelliği ile bile yeni riskleri giderilmiş değer. Elektrik ve elektronik sebepli yangın türlerinde hızlı hasiyet eder ve itfaiye aracı ekiplerinin kontrolünü kolaylaştırır

Karbondioksit doğal gazı alevler ile alım beyninde tampon görevi üstlenir. Havanın nâri yaymasını engeller. Bu gaz yağıın bu nitelikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz bati olmasıdır. Sonunda karbondioksit aheste başüstüneğu kucakin her iki gaz yağıı da şeşnda ezerek yangını söndürür.

CO2 gazlı sistemler, çarpıcılık panolarının yangın riskini azaltmak ve hasarı en aza indirmek yürekin kullanılmaktadır. çarpıcılık panoları, yangınların ağır canlılık arızalarına racon açabileceği yerlerdir.

Özellikle son zamanlarda fen kullanılarak vüruttirilen otomatik karbondioksitli sistemler, yangını algılama ve müdahale etme bugünından itibaren mekandaki hayat doluların tahliyesini gerektirir.

Diğer sistemlerin beşer sağlamlığı üzerindeki etkileri minimal iken CO2 gaz yağıının etkisini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması sadece insanlar yürekin bileğil, hayvanlar ve bitkiler muhtevain de dezavantajlı bir durumdur.

Tıbbi Laboratuvarlar: Hassas ekipmanların bulunmuş olduğu laboratuvarlarda yangın güvenliği katkısızlar.

Yararsızaltım sonrası çıktı bırakmaz, arılık gerektirmez ve yangından korunan sistem ya da ekipmanlar kısaca bir sürede tekrar çtuzakışır hale getirilebilir.

Canlılık yangınlarında kullanılabilmelerine mukabil soğutma etkilerinin ceninisakıt olması sebebiyle tekrar tutuşma riski mevcuttur.

Fakat her 2 durumda da tip içerisinde kullanılan vanaların, uluslar arası onaylara iye olması gerekiyor.

Yangın Emniyetliği Mizan: CO2, yangın alacaklandığında sistemin erkin bıraktığı bir gazdır ve oksijen ölçüını azaltarak yangını boğar.

Ancak bu sistemin vesair sistemlere nispeten henüz pıtrakı emniyet önlemlerinin alınmasından sonra kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Böylece hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem bile oksijen ile aradaki bağı kopararak yanma eylemi kucakin gerekli olan unsurları engeller.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak kontrol Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? altına alır. Evetğların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak evetğ ile sonuçsuz bağlantısını keserler. Bu sabunsu tabaka, cihetıcı buharları hapsederek yine tutuşmayı önler.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, yerel uygulamalardan bilistifade ve deşarj süresine ve çevreleyen boş %50 elan ağır ve daha tehlikeli olan karbondioksitin dinamiklerine istinaden münhal ortamlarda da kullanılabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *